1.Przygotowujemy biszkopt. Białka ubijemy na sztywną pianę, dodajemy cukier i żółtka. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy. Dzielimy biszkopt na 2 części, do jednej dodajemy kakao a drugą zostawiamy żółtą. Na blaszkę wyłożoną papierem wykładamy łyżka na przemian raz biszkopt żółty raz kakaowy. Pieczemy ok. 35min.
2.Masa jogurtowa: Galaretki rozpuszczamy w 2,5 szklanki wody. Do tężejącej galaretki dodajemy jogurty i delikatnie mieszamy. Gotową masę jogurtową wykładamy na biszkopt. Na nią układamy ciastka Delicje.
3.Pianka: Bita śmietanę ubijamy wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody i tężejącą wlewamy do bitej śmietany i ubijamy. Piankę wykładamy na masę jogurtową. Wierzch dekorujemy pokrojonymi brzoskwiniami i zalewamy galaretka pomarańczową (rozpuszczoną wg przepisu).
Komentarze