Grecka przekąska

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Joanna Zontek

  • Łatwy

Składniki:

  • - kabaczek (zielony): 1 sztuka
    - oliwa do smażenia: 4 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka: 5 łyżek
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty

Grecka przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczka dokładnie myjemy i (nieobranego) kroimy na cienkie plastry, solimy. Na jeden talerzyk wbijamy jajko, rozkłócamy, lekko solimy. Na drugi talerzyk wysypujemy mąkę.
  • 2. Krążki kabaczka obtaczamy w rozkłóconym, lekko osolonym jajku, a następnie w mące. Smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie. Posypujemy solą i pieprzem. Podajemy od razu.

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Grecka Nie mam zbyt wiele przekąska