Greckie kiełbaski "loukanika" i dodatki

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne Greckie kiełbaski

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wieprzowina mielona: 350 gramów
    - wołowina mielona: 115 gramów
    - czosnek ząbek (posiekany): 1 sztuka
    - cynamon: 0.5 łyżeczki
    - cząber lub tymianek: 1 szczypta
    - skórka otarta z pomarańczy: 1 łyżka
    - pieprz świeżo mielony: 0.5 łyżeczki
    - białe wino wytrawne: 100 mililitrów

Greckie kiełbaski "loukanika" i dodatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki wyrobić i odstawić na ok 12 godz.
    rozgrzać grill. Masę wymieszać formować kiełbaski o długości ok 5 cm .. piec na blaszce do grillowania.. po upieczeniu skropić sokiem z cytryny

    podawać z tzatzikami... ryżem lub pieczonymi ziemniakami i sałatką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy