Grillowany oscypek z sosem z czerwonych porzeczek

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Z uwagi na to, że mieszkam na terenach górskich, na naszym grillu nie może zabraknąć oscypka. Kiedy nie ma sezonu na żurawinę, można ją zastąpić czerwoną porzeczką-taki sos sprawdza się w 100%:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - oscypek: 4 sztuki
    - czerwona porzeczka: 250 gramów
    - cukier żelujący: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany oscypek z sosem z czerwonych porzeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowany oscypek z sosem z czerwonych porzeczek 1. Do grillowania można użyć jednego dużego oscypka lub 4 małych tak jak zrobiłam to ja. Część oscypków pokroiłam w plastry, część grillowałam w całości. Oscypki kładziemy na foliowej tacce grillowej i grillujemy z obydwu stron,aż zmiękną i przypieką się (około 10 -12 min).
  • Grillowany oscypek z sosem z czerwonych porzeczek 2. Do sera możemy użyć gotowej konfitury, lub z powodzeniem wykonać ją w dzień grilla lub wcześniej. Porzeczki obieramy, myjemy i wsypujemy do garnka, najlepiej z podwójnym dnem. Zasypujemy cukrem żelującym według instrukcji na opakowaniu i pozostawiamy na około godzinę. Smażymy konfiturę około 25 min cały czas mieszając, żeby owoce się nie przypaliły. Gotową konfiturę przekładamy do słoiczka i przechowujemy do tygodnia w lodówce. Jeżeli chcemy przechowywać dłużej, należy ją pasteryzować.
  • Grillowany oscypek z sosem z czerwonych porzeczek 3. Grillowany ser podajemy na ciepło polany sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka Oscypek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować