Grillowany czosnkowy łosoś

4.5 (169 ocen)

Smaczny, zdrowy, syty, taki jest łosoś a przede wszystkim szybki w wykonaniu.Czasem trzeba odskoczyć od potraw bardziej kalorycznych, tradycyjnych aby zjeść coś zdrowego, wzbogaconego w kwasy Omega 3.

Składniki:

  • Ryba:
    - ok 500 g fileta z łososia
    - sól morska
    - pieprz
    - czosnek granulowany
    - sok z cytryny (do pokropienia)

    Sałatka:
    - sałata
    - pomidor
    - ogórek długi
    - 1 łyżka oleju rzepakowego
    - szczypta soli
    - szczypta pieprzu

Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Grillowany czosnkowy łosoś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia umyć. Oprószyć po obu stronach solą, pieprzem i czosnkiem. Na koniec pokropić sokiem z cytryny. Włożyć do grilla elektrycznego bądź zawinąć w folie aluminiową i do piekarnika na 15 min.
    Na grillu zaś aż zarumieni się i zrobią się prążki.
  • 2. Warzywa umyć. Sałatę postrzępić. Pomidora i ogórka obrać i pokroić w małą kostkę. Polac olejem, dodać szczyptę soli i pieprzu (do smaku). Wymieszać.

Porady

Do łososia i sałatki można podać ryż.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Grillowany łosoś w lubczyku z talarkami ziemniaczanymi

To może cię zainteresować