Grillowany kurczak w sosie miodowo-musztardowym

4.45 (154 ocen)

Przepis na sos do grillowanych potraw poleciła mi zaprzyjaźniona blogerka i od razu stwierdziłam, że wypróbuję go do kurczaka. Nie żałuję bo było pysznie :)

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    3 łyżki musztardy francuskiej
    3 łyżki miodu płynnego
    łyżka soku z cytryny

    dodatki:

    mix ulubionych sałat
    ocet balsamiczny
    sok z cytryny
    zielone tabasco
    świeże pieczywo
Wystaw ocenę:

4.45 (154 ocen)

Zobacz również:

Sosy Grill

Grillowany kurczak w sosie miodowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka rozcinamy na 4 niewielkie filety.

    Lekko rozbijamy.

    Musztardę mieszamy z miodem i sokiem z cytryny.

    Łyżkę sosu zostawiamy a resztą nacieramy kurczaka.

    Odstawiamy na godzine do lodówki.
  • 2. Po tym czasie filety grillujemy po około 10 minut z każdej strony.

    Gotowe polewamy jeszcze odstawionym wcześniej sosem.

    Ja podawałam mięso ze świeżym pieczywem a także z sałatą skropioną sokiem z cytryny, tabasco oraz octem balsamicznym.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Marynata Miód Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować