Grillowany łosoś z sosem agrestowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zrobić marynatę. Wszystkie składniki wymieszać. Z łososia zdjąć skórę i włożyć do marynaty na 1 godzinę.
Sos - agrest zalać wodą, dodać 1 łyżeczkę miodu, szczyptę soli i gotować 5 minut, następnie dodać śmietanę i całość roztrzepać blenderem. Podgrzać i zredukować do pożądanej gęstości sosu.
Filet z łososia wyjąć z marynaty i grillować z obu stron po 5 minut. Podać polany sosem agrestowym.
Dodatkowo podałem z fasolką szparagową, którą należy ugotować, a następnie na patelnię wsypać bułkę tartą, lekko uprażyć i dodać masło. Całość wymieszać z fasolką. Pomidorki przekroić na połowę, posypać tymiankiem i solą, chwilę grillować. Ułożyć na fasolce.
Komentarze