Grillowany łosoś z salsą paprykową

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne danie dla wielbicieli łososia i nie tylko...

  • 15 min

Składniki:

  • osoś 2 filety po 250 g,
    MARYNATA
    1 łyżeczka oliwy,
    1 łyżeczka miodu,
    1 łyżka soku z cytryny,
    sól,
    pieprz,
    papryka ostra
    SALSA
    3 średnie kolorowe papryki,
    2 średnie pomidory,
    1 ząbek czosnku,
    sól,
    pieprz,
    tymianek 1 łyżeczka,
    papryka słodka 1 łyżeczka,

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany łosoś z salsą paprykową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowany łosoś z salsą paprykową 1. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, Czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Grillowany łosoś z salsą paprykową 2. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Przygotowaną marynatą nacieramy filety łososia i odstawiamy na kwadrans.
  • Grillowany łosoś z salsą paprykową 3. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy, dodajemy pomidory, chwilkę podsmażamy o dodajemy paprykę oraz czosnek. Dusimy około 15 minut pod przykryciem aż do miękkości papryki. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem.
  • Grillowany łosoś z salsą paprykową 4. Następnie grillujemy je na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Należy uważać, żeby nie spalić filetów.
  • Grillowany łosoś z salsą paprykową 5. Na talerz wykładamy porcję salsy, a na nią układamy łososia i podajemy. Życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować