Grillowana pierś kurczaka w marynacie tymiankowo - cytrynowej

5 (170 ocen)

Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką - to smaczny obiad. Tak przygotowaną pierś w okresie grillowym można upiec na ruszcie :)

Składniki:

  • 2-3 piersi z kurczaka
    1 cytryna
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka suszonego tymianku
    5 łyżek oliwy z oliwek
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana pierś kurczaka w marynacie tymiankowo - cytrynowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować marynatę - w misce połączyć startą skórkę z cytryny, sok z połowy cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i tymianek.
  • Grillowana pierś kurczaka w marynacie tymiankowo - cytrynowej 2. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze kawałki mięsa. Lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą oraz pieprzem
  • Grillowana pierś kurczaka w marynacie tymiankowo - cytrynowej 3. Mięso marynować 1-2 godziny, po czym usmażyć na patelni grillowej, z obydwu stron na rumiany kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Pierś z kurczaka Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować