GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA Z PIETRUSZKĄ I CZOSNKIEM

4.5 (141 ocen)

  • 40 min

Popularny filet z kurczaka serwowany z grilla to świetny pomysł na urozmaicenie sobie obiadu...Dobrze jest mieć mikrofalę lub piekarnik wyposażony w funkcję grill i specjalną siatkę.Tyle wystarczy ,by wyczarować coś na obiad.Dobieramy przyprawy do rodzaju mięsa i czekamy na degustację naszego soczy

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki dla 2 osób:

    1 podwójny filet z kurczaka
    2 ząbki czosnku
    pęczek natki pietruszki
    przyprawa chili w proszku
    pieprz
    przyprawa do drobiu lub do mięs z grilla
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Grillowana pierś kurczaka z pietruszką i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy,porcjujemy na dwoje.Nacieramy przyprawami ;chili delikatnie;) Marynujemy przynajmniej 1 godz.w lodówce.Następnie układamy na ruszcie ,opiekamy z obu stron ok 20 min w 200 stopniach (w piekarniku) lub w mikrofali wg uznania ustawiając odpowiedni program grill.Po opieczeniu jedną stronę fileta nakładamy posiekana natkę,na drugą stronę ;plasterki czosnku.Grillujemy ok 10-15 min.w zależności od upodobań co do stopnia wypieczenia mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować