Grillowana pierś w marynacie jogurtowo-czosnkowej

4.43 (178 ocen)

Smaczny sposób na grillowane mięsko z piersi kurczaka. Dzięki czosnkowi pierś jest aromatyczna, a jogurt nadaje jej soczystości i miękkości.

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    1 podwójna pierś z kurczaka

    MARYNATA:
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    kilka kropli soku z cytryny
    po pół łyżeczki soli, pieprzu, słodkiej papryki mielonej i ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.43 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana pierś w marynacie jogurtowo-czosnkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt wymieszać z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Przyprawić. Mięso zamarynować w tak przygotowanej marynacie, przykryć i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
    Piersi grillować ok. 30 min z obu stron.

Porady

Mięso można upiec także w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować