Grillowana roladka alla musaka

0 (0 ocen)

Zapraszam na pyszny obiadek:)

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    60 g bakłażana
    ¼ małej czerwonej papryki
    3 cm pora
    1 łyżka oliwy z oliwek
    20 g sera feta
    Sól ,pieprz do smaku
    ¼ ziół prowansalskich
    ¼ łyżeczki curry
    ¼ łyżeczki suszonego cząbru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana roladka alla musaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić i rozbić delikatnie tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem curry i ziołami prowansalskimi. Odłożyć do lodówki.
  • image-2alw11n 2. Farsz:
    Por pokroić w cienkie krążki. Zeszklić na oliwie.
  • image-1t6opyh 3. W miedzy czasie z umytego bakłażana wydrążyć gąbczastą część. Resztę pokroić w małą kostkę.
  • image-0sw9aa0 4. Paprykę także pokroić w małą kostkę. Przełożyć na patelnie i smażyć całość około 5-7 minut często mieszając. Mniej więcej w połowie smażenia podlać 2 łyżkami wody. Gdy płyn wyparuje doprawić solą i cząbrem, wymieszać. Zdjąć z ognia i ostudzić
  • image-24ncrrf 5. Połączyć z pokruszonym serem feta.
  • image-14re0e0 6. Wykonanie:
    Farsz rozsmarować na płacie mięsa. Zabezpieczyć wykałaczkami i ułożyć na grillu elektrycznym lub rozgrzanej patelni grillowej. Smażyć około 10 minut często obracając. Przed podaniem pozbawić wykałaczek. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Kurczak Papryka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grecka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować