Grillowana wołowina barbecue

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Grillowana, pikantna wołowina dla miłośników sosu BBQ. Nie wymaga wiele pracy. Wystarczy wcześniej zamarynować mięso i ugrillować. Świetna z dodatkiem świeżej sałatki i bagietki.

Składniki:

  • marynata:
    250ml sosu BBG
    3-4 łyżeczki sosu Piri-Piri lub tabasco
    biała cebula
    czarny pieprz

    1kg pręgi wołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek

Grillowana wołowina barbecue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na grube plastry.
    Składniki marynaty: sos BBQ i sos Piri-Piri dokładnie mieszamy. Cebulę siekamy w plasterki. Mięso smarujemy z obu stron marynatą, układamy w naczyniu i doprawiamy z jednej strony świeżo mielonym czarnym pieprzem. Na mięsie układamy plasterki cebuli i przykrywamy drugą warstwą zamarynowanego mięsa. Pieprzymy i ponownie układamy cebulę. Mięso zostawiamy w owiniętym folią naczyniu w lodówce na przynajmniej kilka godzin.
    Patelnię grillowa lub grill dobrze rozgrzewamy i smarujemy olejem. Mięso grillujemy przez około 2 minuty z każdej strony (w zależności od grubości mięsa i naszych upodobań). Serwujemy z świeżą sałatką i bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Steki Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować