Grillowane gruszki z kuskusem i camembertem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam gruszki z grilla sa lepsze dla mnie niż mięso.Poleciła mi je koleżanka

  • 30 min

Składniki:


  • 2 gruszki
    6 łyżek kaszy kuskus
    ½ camembert
    4 krewetki koktajlowe
    ½ papryczki chili
    5 pomidorków koktajlowych
    6 oliwek czarnych
    3 oliwki zielone
    Tymianek świeży
    2 łyżki oliwy
    Sol szczypta
    Pieprz szczypta
    ½ łyżeczki oregano suszone
    ½ łyżeczki Bazyli suszonej
    Bazylia listki
    ½ cytryny

Grillowane gruszki z kuskusem i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kusksu gruszki krewetki 1. Gruszki myję, osuszam i kroję na pół. Wydrążam środek i skrapiam sokiem z cytryny. Gruszki nie ściemnieją. Krewetki marynuję w oliwie, dodaję bazylię i oregano suszone, sól, pieprz, pokrojoną papryczkę chili. Gruszki i krewetki grilluje na grillu elektrycznym. Kaszę kuskus przelewam najpierw zimną wodą, a następnie zalewam wrzątkiem. Powyżej Linii kaszy. Odstawiam na 5 minut, dodaję szczyptę soli. Z grillowane gruszki napełniam kuskusem, dodaję ser camembert, krewetkę i polówkę pomidora.
  • Gruszki z grilla 2. Gruszki układam jeszcze na chwile na grillu, żeby ser się rozpuścił. Talerz dekoruję pomidorkami, oliwkami, i listkami Bazyli. Na każda połówkę gruszki układam gałązkę tymianku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy