Grillowane kiełbaski z pomidorami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę podzielić na kawałki, głęboko ponacinać. Cebule obrać i pokroić w półplasterki. Pomidory umyć i pokroić w plasterki. Szczypiorek drobno posiekać. Ser żółty pokroić w plasterki, a potem w paski. Kiełbasę położyć na patelni grillowej lub ruszcie, oprószyć przyprawą do grilla i lekko opiec. Zdjąć z patelni (lub rusztu). Na patelnię wlać łyżkę oliwy i podsmażyć na niej piórka cebuli. Gdy cebula się zrumieni, dodać kiełbaski na patelnię. Położyć na wierzchu plastry pomidorów. Kiełbaski pomidorami przykryć paskami sera. Grillować dalej, dopóki ser nie zacznie się topić. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Od razu podawać.
Komentarze