Grillowane szaszłyki warzywne w sosie ziołowym

4.5 (193 ocen)

  • Łatwy

Kto powiedział, że szaszłyki mogą być tylko mięsne? Warzywna alternatywa na grilla, a jaka smaczna.

  • Łatwy

Składniki:

  • SZASZłYKI:
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - pieczarki: 1 kilogram
    - cukinia: 1 sztuka
    - cebula biała: 1 sztuka
    SOS::
    - oliwa: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - bazylia: 1 łyżeczka
    - tymianek: 1 łyżeczka
    - rozmaryn: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane szaszłyki warzywne w sosie ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szaszłyki warzywne2 1. Wszystkie warzywa myjemy, kroimy w plasterki lub ósemki o podobnej wielkości i nakładamy na przemian na długą wykałaczkę.
  • 2. W misce przygotowujemy sos, mieszając ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Szaszłyki układamy na grillu i polewamy sosem. Grillujemy ok 7min obracając szaszłyki co jakiś czas.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować