Grillowane udka z kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne grillowane udka z kurczaka z naturalną marynatą :)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - udka z kurczaka: 12 sztuk
    - olej: 100 mililitrów
    - czosnek ząbek (posiekany): 3 sztuki
    - papryka słodka (suszona) (czubata): 1 łyżeczka
    - chili: 0.5 łyżeczki
    - imbir (2 cm kawałek): 1 sztuka
    - gorczyca: 1 łyżeczka
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - sól: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane udka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z udek wycinamy kości, dokładnie myjemy mięso, osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek przeciskamy przez praskę, imbir ścieramy na drobnych oczkach. Dodajemy do oleju wraz z rozgniecioną w moździerzu gorczycą i pozostałymi przyprawami. Dokładnie mieszamy.
  • 2. Marynatą smarujemy dokładnie mięso. Wkładamy do lodówki na 24 godziny, w tym czasie kilka razy je mieszamy, aby się dokładnie zamarynowało.
  • 3. Pieczemy na grillu z obu stron aż do uzyskania pożądanego koloru (mięso nie może być krwiste). Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować