Gruszki w boczku

4.49 (191 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Połączenie słodkiej dojrzałej gruszki z przypieczonym bekonem jest bardzo smaczne! Niesamowity duet. Kto nie wierzy powinien jak najszybciej zasmakować tej potrawy.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - gruszki (dojrzałe): 2 sztuki
    - boczek: 10 plastrów
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Gruszki w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki umyć, obrać i wydrążyć z nich gniazda nasienne.
    Boczek pokroić na bardzo cienkie plastry, którymi zawijać gruszki, gdy boczek nie chce się do gruszek przykleić, użyć wykałaczek tak aby podczas pieczenia nie odpadł.
    Ubrane w boczek gruszki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 zt C na ok 10 min, aż boczek się zrumieni.
    Podawać na zimno lub od razu po wyciągnięciu z piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Boczek Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować