Połączenie słodkiej dojrzałej gruszki z przypieczonym bekonem jest bardzo smaczne! Niesamowity duet. Kto nie wierzy powinien jak najszybciej zasmakować tej potrawy.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- gruszki (dojrzałe): 2 sztuki
- boczek: 10 plastrów
Gruszki w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gruszki umyć, obrać i wydrążyć z nich gniazda nasienne.
Boczek pokroić na bardzo cienkie plastry, którymi zawijać gruszki, gdy boczek nie chce się do gruszek przykleić, użyć wykałaczek tak aby podczas pieczenia nie odpadł.
Ubrane w boczek gruszki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 zt C na ok 10 min, aż boczek się zrumieni.
Podawać na zimno lub od razu po wyciągnięciu z piekarnika.
Komentarze