Gryczana z serem feta

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Staram się gotować zdrowo i smacznie. Kasza z serem to danie proste i szybkie. Często gości na naszym stole.

Składniki:

  • ● 1,5 szkl. kaszy gryczanej
    ● łyżka masła
    ● op. sera feta
    ● kostka rosołowa grzybowa
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● cebula
    ● 2 łyżki pestek słonecznika
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gryczana z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gryczana z serem feta 1. Kaszę gotujemy z kostką grzybową. Odcedzamy. Pokrojone pieczarki podsmażamy na maśle z cebulką. Dodajemy pokrojoną w kostkę fetę, słonecznik, sól i pieprz. Mieszamy.
  • 2. Masę przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok. 15 minut w temperaturze 180 °C. Podajemy do gulaszu lub w wersji jarskiej z sosem
    pieczarkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować