Grzybowe kaszotto

4.51 (198 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeżeli może być risotto, to czemu z pęczaku nie zrobić kaszotto? Nam bardzo posmakowało i znalazło się na wigilijnym stole...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - kasza pęczak: 1 szklanka
    - średnia cebula: 1 sztuka
    - garść suszonych grzybów: 1 sztuka
    - masło: 3 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.51 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grzybowe kaszotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby teoretycznie powinniśmy namoczyć, ale ja tego nie zrobiłam... Wrzuciłam je do wody, trochę pogotowałam, odcedziłam, ostudziłam, pokroiłam na mniejsze kawałki. Wody nie wylałam, przyda się!
    Na łyżce masła usmażyłam drobno posiekaną cebulę, wrzuciłam pęczak, podsmażyłam chwilkę, zalałam wodą (2 szkalnki wody na szkalnkę kaszy) wykorzystując oczywiście wodę z gotowania kaszy i gotowałam ok. 25 minut, dodałam grzyby, resztę masła i poddusiłam jeszcze 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować