Ciastka grzybki z kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę. Piekarnik nagrzać do 170 stopni
Foremki do babeczek nasmarować olejem ale na wierzchu. Ciasto rozwałkować i wycinać literatką kółka. Nakładać ciasto na babeczki ale foremki układamy do góry nogami. Elementy pieczemy ok 15 min i delikatnie ściągamy. Następne znów wałkujemy ciasto i wycinamy koła o takiej wielkości aby potem pasowały do górnej części grzybka. W każdej wycinamy mniejszą dziurkę aby można było umocować trzonek grzyba. Elementy pieczemy także ok 15 min. Na końcu robimy trzonki do grzybków. Ciasto rolujemy i tniemy na ok 3cm kawałki. Jedną końcówkę maczamy w białku a następnie w maku. Trzonki pieczemy . Czynności powtarzamy aż do wykorzystania całego ciasta.
2.1/2 l mleka zagotować z cukrem. Wsypać kokos. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń z resztą mleka. Ugotowany krem ostudzić i utrzeć z kostką miękkiego masła.
3.Następnie przekładamy grzybki . Kapelusze napełniamy kremem i przyklejamy spód. Na końcu mocujemy nóżki. . Grzybki wkładamy do lodówki aby stężały. Następnie wierzch grzybków smarujemy polewą czekoladową i posypujemy kokosem.
Komentarze