Grzyby leśne smażone z cebulką

4.4 (183 ocen)

Grzyby smażone z cebulką to w sezonie obowiązkowe danie

Składniki:

  • 0,5 kilograma ugotowanych leśnych grzybów
    1 cebula
    1 łyżka smalcu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.4 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grzyby leśne smażone z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać smalec. Dodać grzyby razem z cebulką. Smażyć na małym ogniu do zrumienienia cebulki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. podawać na ciepło. Grzyby smażone przygotowane w taki sposób stanowią doskonały dodatek do jajecznicy, omletów, muffinek jak i pizzy.

    Należy pamiętać, żeby świeże grzyby dokładnie ugotować. Ja zawsze oczyszczone, pokrojone na mniejsze kawałki płuczę pod bieżącą wodą. Przekładam do garnka i zalewam wodą. Gotuję godzinę. Po tym czasie grzyby odcedzam, przekładam do tego samego garnka, zalewam zimną wodą i ponownie gotuję 1 godzinę. Po tym czasie grzyby są gotowe do dalszej obróbki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować