GRZYBY NA ZIMNO

4.5 (187 ocen)

  • 25 min

Tradycyjne danie w moim domu rodzinnym. Takie grzybki świetnie sprawdzą się jako samodzielne danie, podane do gorących ziemniaków

  • 25 min

Składniki:

  • 1 kg świeżych grzybów
    1 cebula
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grzyby na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy, myjemy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wlewamy ok 2 łyżek octu. Dodajemy łyżkę soli. Grzyby gotujemy ok 15 minut od zagotowania, odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka ,a je na połowę,Grzyby mieszamy z cebulą, oprószamy pieprzem. Odstawiamy do lodówki żeby sie przegryzły, podajemy na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować