Grzyby w przecierze pomidorowym

4.44 (205 ocen)

  • 40 min

Grzybowe szaleństwo!

  • 40 min

Składniki:

  • 1,5 kg leśnych grzybów np. maślaków
    80 dag cebuli
    2 ząbki czosnku przeciśnięty przez praskę
    1/3 szklanki oleju
    Ok. 300g przecieru pomidorowego
    3 łyżki octu
    3 łyżki cukru
    7 listków laurowych
    10 ziarenek ziela angielskiego
    Pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.44 (205 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzyby w przecierze pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Ugotować do miękkości z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Odcedzić, liście i ziele wyrzucić. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju, dodać pozostałe składniki łącznie z grzybami i dusić pod przykryciem ok. 15 – 20 minut. Doprawić. Gorące przełożyć do słoików i pasteryzować przez 25 minut od momentu zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować