Grzanka orkiszowa ze szpinakiem

5 (192 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Letnia kombinacja szpinaku z dodatkiem fety, i ciekawostka, suszonych moreli. Bardzo smakowite uzupełnianie się smaków - słodycz moreli przełamuje słony ser, a szpinak jest całkiem zdrowym dodatkiem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb orkiszowy: 4 sztuki
    - szpinak: 0.5 pęczka
    - czosnek: 3 ząbki
    - feta: 0.5 sztuki
    - morela suszona: 6 sztuk
    - olej: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - ziarna słonecznika: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki

Grzanka orkiszowa ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeśli chcesz własnoręcznie upiec chleb skorzystaj z przepisu, który podaję tutaj: http://kuchnia.bobyy.pl/przepis/chleb-orkiszowy-jasny-4
  • 2. Czosnek obierz i pokrój w plasterki, suszoną morelę pokrój w paseczki. Na patelni rozgrzej olej i chwilkę podsmaż czosnek i morele.
  • 3. Świeże, umyte liście szpinaku dodaj na patelnię i podduś około 5 minut. Dodaj pokrojoną w kwadraciki fetę, zamieszaj i jeszcze duś ze 2 minuty.
  • 4. Przygotuj kromki chleba, podgrzej je w tosterze. Na kromkę nakładaj szpinak, skrop oliwą z oliwek i posyp ziarnami słonecznika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Włoska Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować