GRZANKI TOSKAŃSKIE Z WATRÓBKAMI DROBIOWYMI

0 (0 ocen)

  • 20 min

Farsz z drobiowych wątróbek i czarnych oliwek z całą pewnością nie należy do popularnych, ale gwarantuję, że należy do bardzo smacznych!Takie grzanki są świetnym pomysłem na kolację albo rodzinną imprezę!

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( dla 2 osób )

    * bagietka – 1 szt

    * wątróbki drobiowe – 150 g

    * czarne oliwki – 50 g

    * masło – 1 łyżka

    * suszona cebulka – 2 łyżki

    * parmezan – 3 łyżki

    * oliwa z oliwek – 3 łyżki

    * sól , pieprz – do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Grzanki toskańskie z watróbkami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Oczyszczoną wątróbkę przesmażamy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 minut, studzimy, i bardzo drobno siekamy.

    Dodajemy masło, posiekane oliwki oraz suszonką cebulkę.

    Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

    Bagietkę kroimy pod skosem, smarujemy oliwą, nakładamy farsz, posypujemy startym parmezanem i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 5-7 minut.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować