grzanki z pomidorową salsą i krewetkami

0 (0 ocen)

  • 5 min

Kupiłam dzisiaj tanio krewetki. Od razu chciałam je wykorzystać bo uwielbiam ich smak. Na obiedzie byliśmy u przyjaciół, wspólnie ubierając choinkę. Zrobiłam więc z nich przekąskę na kolację.

  • 5 min

Składniki:

  • 6 kromek chleba
    0,5 kg krewetek królewskich
    2 pomidory
    szczypiorek
    sól, pieprz
    2 ząbki czosnku
    papryczka chilli
    natka pietruszki
    oliwa z oliwek
    ćwiartki cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Salsa Grzanki Przekąski

Grzanki z pomidorową salsą i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba układam na papierze do pieczenia i polewam oliwą z oliwek. Wstawiam do pieca na 10 minut. Temperatura 200 stopni. Na patelnię wlewam oliwę z oliwek. Dodaję krewetki i wyciskam do nich czosnek i posiekaną chilli. W tym czasie robię salsę. Pomidory sparzam, zdejmuję skórkę, usuwam pestki. Resztę pomidora kroję w kosteczkę, dodaję posiekany szczypiorek i przyprawiam solą, pieprzem i oliwą. Na koniec do krewetek dorzucam natkę pietruszki. Układam na grzance salsę i krewetki. Podaję z ćwiartkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować