Kupiłam dzisiaj tanio krewetki. Od razu chciałam je wykorzystać bo uwielbiam ich smak. Na obiedzie byliśmy u przyjaciół, wspólnie ubierając choinkę. Zrobiłam więc z nich przekąskę na kolację.
Grzanki z pomidorową salsą i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kromki chleba układam na papierze do pieczenia i polewam oliwą z oliwek. Wstawiam do pieca na 10 minut. Temperatura 200 stopni. Na patelnię wlewam oliwę z oliwek. Dodaję krewetki i wyciskam do nich czosnek i posiekaną chilli. W tym czasie robię salsę. Pomidory sparzam, zdejmuję skórkę, usuwam pestki. Resztę pomidora kroję w kosteczkę, dodaję posiekany szczypiorek i przyprawiam solą, pieprzem i oliwą. Na koniec do krewetek dorzucam natkę pietruszki. Układam na grzance salsę i krewetki. Podaję z ćwiartkami cytryny.
Komentarze