Grzanki z patelni

4.46 (148 ocen)

  • 5 min

Prosty pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba, który nam zalega.

  • 5 min

Składniki:

  • Dla 4 osób:

    4 duże kromki czerstwego (ale nie suchego) chleba
    10g margaryny
Wystaw ocenę:

4.46 (148 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Grzanki

Grzanki z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tłuszcz rozgrzać na patelni. Kromki czerstwego chleba pokroić wraz ze skórkami na małą kostkę i wrzucić na tłuszcz. Smażyć na małym ogniu cały czas mieszając, by się nie przypaliły. Tak przygotowane grzanki można wykorzystać od razu bądź przechowywać w szklanym pojemniku z pokrywką. Są doskonałym dodatkiem do zup- kremów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować