1 duża podłużna pszenna bułka
300 g pieczarek
60 g żółtego sera
300 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku
4 ząbki czosnku
1 duża cebula
sól i pieprz do smaku
pół małej czerwonej papryki
4 dag masła
Grzanki z pieczarkami, szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrozić, podsmażyć na tłuszczu,dodać drobno pokrojony czosnek,przyprawić solą i pieprzem.
2.Pieczarki obrać,pokroić,usmażyć ,przyprawić do smaku.
3.Bułkę pokroić na kromki,,posmarować z obu stron masłem,obłożyć pokrojoną w piórka cebulą,pieczarkami i szpinakiem.
4.Ułożyć na blaszce, wierzch każdej kromki posypać startym serem oraz startą na tarce o grubych oczkach papryką.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec przez około 10 min w tmp.180 st.C
Komentarze