Grzebyczki z jablkami i orzechami

0 (0 ocen)

W smaku przypominaja strudel ,sa niezwykle smaczne.

Składniki:

  • 1 ciasto francuzkie prostokatne
    2 jablka
    garstka orzechow wloskich
    lyzka masla
    lyzka cukru
    pol lyzeczki cynamonu

Grzebyczki z jablkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jablka obrac ze skorki , zetrzec na tarce o grubych oczkach i dusic na masle do miekkosci posypane cukrem,dodac pokrojone drobno orzechy i cynamon.
    Z ciasta francuskiego wykrawac prostokaty wielkosci 9x7 cm,jeden brzeg kazdego nacinamy delikatnie na dlugosc 2 cm i szerokosc 0,5 cm,nakladamy wczesniej przygotowane jablka z orzechami i zwijamy w roladki tak zeby naciecia znalazly sie na wierzchu kazdego,pieczemy w 180° okolo 25'

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy