Smaczne, szybkie i tanie. Mąż zawsze prosi o dokładkę.
45 min
Składniki:
50 dkg łopatki lub karkówki
1 kg porów ( białe części)
mała puszka koncentratu pomidorowego
3 łyżeczki cukru
sok z cytryny ( ok. 1 łyżka)
1 łyżka masła
papryka słodka w proszku
sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
Gulasz indonezyjski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, przyprawić i odstawić na 15 minut. po tym czasie obsmażyć na oleju, następnie dodać umyte i pokrojone w pół krążki białe części porów, przecier pomidorowy, sok z cytryny i cukier. Dodać kilka łyżek wody i dusić na małym ogniu do miękkości.
Gdy gulasz będzie gotowy dodać łyżkę masła.
Komentarze