gulasz mocno paprykowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

gulasz o słodkim zapachu papryki , pożywny i pyszny

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • schab bez kości 0,7 kg
    papryka czerwona 2 szt
    liście laurowe 3 szt
    ziele angielskie 3 szt
    czosnek 2 ząbki
    sól do smaku
    pieprz
    papryka słodka 3 łyżki
    olej

Gulasz mocno paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. czosnek podsmażam na oleju ,mięso kroję w kostkę posypuję obficie papryką słodką dodaję do czosnku, podsmażam ,paprykę kroję w słupki i podsmażam ,do garnka wlewam wodę dodaję podsmażone mięso,liść i zielę ,przykrywam pokrywką i duszę około 50 minut doprawiam , wyjmuję mięso ,wywar blenduje na gęsty sos ,ponownie wlewam do garnka wrzucam mięso .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy