Gulasz po lubelsku - Forszmak

4.5 (148 ocen)

  • 2 godz.

Dla smakoszy gulaszu z dodatkiem ogórka kiszonego.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 50 dag wieprzowiny( schab, łopatka),
    10 dag wędzonego boczku,
    2 łyżki koncentratu pomidorowego,
    2 ogórki kiszone,
    1 średniej wielkości słodka papryka,
    1 duża cebula,
    1 łyżka słodkiej papryki w proszku,
    liść laurowy,
    ziele angielskie,
    pieprz,
    sól,
    0,5 l bulionu,
    łyżka mąki,
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz po lubelsku - forszmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na drobną kostkę, obsmażyć na patelni i przełożyć do garnka.Na tym samym oleju zrumienić pokrojoną cebulę i wrzucić do garnka z mięsem. To samo zrobić z boczkiem. Na patelni przygotować zasmażkę, a gdy się zrumieni wlać do niej bulion, dobrze wymieszać i zagotować. Przelać do garnka. Dodać przyprawy i dusić do miękkości przez około 1,5 godziny. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę lub paski ogórki i koncentrat pomidorowy. Gotować jeszcze ok 10 min. Podawać z chlebem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować