Gulasz paprykowo- ogórkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-MIĘSO MYJEMY I KROIMY W WIĘKSZĄ KOSTKĘ
-CEBULĘ KROIMY W KOSTECZKĘ I SMAŻYMY W WYSOKIM NACZYNIU
-DODAJEMY MIĘSO I PRZYPRAWIAMY PRZYPRAWAMI DODAJEMY LIŚCIE LAUROWE SMAŻYMY
-PO OK. 10 MIN PODLEWAMY MIĘSO HERBATĄ
2.-DUSIMY DO MIĘKKOŚCI TO ZALEŻY JAKIE KTO DOSTANIE MIĘSKO:)
-W CZASIE DUSZENIA DODAJEMY CZOSNEK PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ
-GDY MIĘSO BĘDZIE JUŻ MIĘKKIE ,ZMNIEJSZAMY PŁOMIEŃ I DODAJEMY POKROJONĄ W PASKI PAPRYKĘ
3.-GDY PAPRYKA ZMIĘKNIE OK.5 MIN DODAJEMY POTARTE OGÓRKI DUSIMY OK 10 MIN
4.-NASTĘPNIE ROBIMY ZASMAŻKE ŚMIETANA+JOGURT+MĄKA ILOŚĆ ZALEŻY OD TEGO ILE MAMY WYWARU MIĘSNEGO
Porady
-MIĘSKO PODLANE HERBATKĄ BĘDZIE PIĘKNIE BRĄZOWE PODAJEMY Z CHLEBKIEM Z RYŻEM ALE TAKŻE MOŻNA PODAĆ Z KASZĄ ,KLUSKAMI A NAWET Z MAKARONEM POLECAM:))
Komentarze