Gulasz wołowo-pieczarkowo-pietruszkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte i osuszone mięso kroimy w kostkę,pieczarki w ósemki,cebulę,czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy.
2.l
W rondlu, rozgrzewamy niewielką ilość oleju.Wkładamy mięso,pieczarki,cebulę i czosnek.Doprawiamy solą,pieprzem i paprykami w proszku.Smażymy,mieszając do odparowania płynu.
3.Następnie zalewamy całość bulionem,dodajemy liście laurowe,posiekany drobno peczek natki pietruszki i ziele ang. Gotujemy do miękkości mięsa Gdy mięso juz jest mega miękkie całość zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej ilości wody.Mieszamy,zagotowujemy i podajemy z czym lubimy .
Smacznego :)
Komentarze