Studiuję reklamę i marketing medialny, a pracuję jako redaktorka. Ten gulasz wymyśliłam dla narzeczonego. Michał jest wegetarianinem, dlatego przyrządzam dla niego bezmięsnewersje popularnych dań.
Gulasz warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy w osolonej
wodzie. Odcedzamy.
2.Ziemniaki obieramy, myjemy
i gotujemy w osolonej wodzie.
Odcedzamy, studzimy
i kroimy w dużą kostkę. Pomidory
sparzamy i obieramy ze skórki. Miąższ kroimy w kawałki.
Paprykę myjemy, usuwamy
gniazdo nasienne, miąższ kroimy
w dużą kostkę. Pieczarki
oczyszczamy i wraz z ogórkami
kroimy w dużą kostkę. Natkę
pietruszki myjemy, osączamy
i siekamy. Cebulę obieramy,
kroimy w małą kostkę
3.Rozgrzewamy olej, szklimy
cebulę. Wsypujemy pieczarki,
paprykę, ogórki i ziemniaki.
Wkładamy pomidory i starannie
rozgniatamy widelcem.
Dodajemy przecier pomidorowy
oraz kostki bulionowe. Dusimy
20 minut, cały czas mieszając.
Doprawiamy solą,
pieprzem i mieloną papryką.
Gulaszem polewamy ryż, posypujemy
natką pietruszki.
Komentarze