Gulasz warzywny z bobem, marchewką i zieloną papryką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. Każdemu będzie smakować.

  • 50 min

Składniki:

  • 35 dag bobu
    1 marchewka
    1 cebula czerwona
    1 papryka zielona
    4 łyżki oliwy
    1 szklanka wody
    sól
    pieprz
    oregano

Gulasz warzywny z bobem, marchewką i zieloną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy. Marchewkę obieramy, kroimy w słupki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
  • 2. Na oliwie podsmażamy marchewkę oraz cebulę. Podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu około 15 minut. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Razem z bobem dodajemy do gulaszu. Mieszamy i dusimy kolejne 15 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy