GULASZ W ŁÓDECZCE

0 (0 ocen)

  • 60 min

potraw bardzo prosta do zrobienia i smaczna.Można ja podawać nawet na przyjęciach ze względu na jej urok i smaki.Przepis znalazłam w swoich fiszkach .

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto:
    2szkl.mąki
    2szkl.mleka
    2jajka
    szczypta soli
    olej do smażenia
    Gulasz:
    50dag.mięsa gulaszowego
    2łyżki soku z cytryny
    4łyżki oleju
    1cebula
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    2 marchewki
    3 ząbki czosnku
    kolendra
    liść laurowy
    majeranek
    pieprz
    sól
    10dag startego sera żółtego
    tłuszcz do formy

Gulasz w łódeczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować na gładką masę,odstawić na 15min.smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.mięso pokroić,doprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny.włożyć na bardzo gorący tłuszcz .cebulę drobno posiekać,przesmażyć z mięsem.dodać pokrojone w drobną kostkę paprykę ,marchewkę,zmiażdżony czosnek i liść laurowy.przyprawić kolendrą i majerankiem.dusić,aż sos zgęstnieje.gulasz nakładać do naleśników spiętych w czterech rogach wykałaczką.ułożyć do wysmarowanej formy.posypać startym serem.zapiekać 10min. w 180st.

Komentarze

Podobne przepisy