Gulasz z warzywami

5 (170 ocen)

Gulasz wymyśliłam sama ze składników, które akurat miałam w lodówce. Bardzo pyszny

Składniki:

  • - 0,5 kg mięsa z łopatki
    - 1 mała cebula
    - ząbek czosnku
    - 1 mała czerwona papryka
    - 1 mała żółta papryka
    - kawałek selera
    - 1 mała pietruszka
    - 3 marchewki
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz 1. Warzywa pokroić w kostkę.
    Mięso pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę (lub pokrojony w kosteczkę) i cebulę pokrojoną w kostkę. Chwilę podsmażyć i przełożyć do brytfanki. Podlać wodą i dusić. Jak mięso będzie na wpół miękkie dodać warzywa i dusić do miękkości warzyw i mięsa. Doprawić solą i pieprzem i na koniec zagęścić woda z mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować