Gulasz z wątróbki z chlebem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę oczyścić i pokroić w kostkę.
2.Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na rumiano na maśle lub oleju.
3.Dodać wątróbkę i podsmażyć ok. 10 minut.
4.Dodać kucharek, majeranek, zioła prowansalskie, ziele angielskie, listki laurowe i smażyć na rumiano ok 10-15 minut. Zalać wodą i zagotować.
5.Mąkę dobrze rozmieszać z zimną wodą i zagęścić gulasz. Doprawić do smaku pieprzem i magą.
6.Chleb pokroić w kostkę, ułożyć na talerzu i zalać gulaszem.
Porady
Chleb można zastąpić bułką. Gęstość gulaszu zależy od upodobań. Gulasz ( bez dodatku chleba ) jemy także z ziemniakami i buraczkami albo kiszonymi ogórkami.
Komentarze