Gulasz z wątróbki i pieczarek

4.5 (149 ocen)

tani i pożywny gulasz

Składniki:

  • 40 dag wątróbki drobiowej,
    30 dag pieczarek,
    mąka pszenna,
    1 cebula,
    sól, pieprz,
    po 1/2 łyżeczki: słodkiej i ostrej papryki, majeranku,
    1 łyżka śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Gulasz z wątróbki i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę obtaczamy w mące, obsmażamy ze wszystkich stron. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze części. Podsmażamy pieczarki razem z cebulą. Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka wraz z podsmażoną cebulą i pieczarkami. Podlewamy gorącą wodą, przyprawiamy, dusimy do miękkości. Następnie solimy, zagęszczamy mąką i śmietaną. Podajemy z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować