Gulasz z żołądków indyczych z warzywami

4.5 (152 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Proste, swojskie danie, dla wielbicieli podrobów i nie tylko.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg żołądków indyczych
    włoszczyzna mrożona ok 400 g
    koncentrat pomidorowy-słoiczek 90 g
    2-3 listki laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    łyżeczka suszonego majeranku
    bulion wołowy-1 litr(może być z kostki)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z żołądków indyczych z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki umyć, oczyścić z błonek.
    2. Wrzucić do dużego garnka i zalać wodą tak aby je przykryła.
    3. Dodać liście laurowe i ziele angielskie.
    4. Gotować do miękkości ok 2,5 godzin. W razie potrzeby uzupełnić wodę.
    5. Jak żołądki będą miękkie odlać wodę, ostudzić i pokroić na mniejsze kawałki,
    6. Bulion zagotować w oddzielnym garnku, wrzucić włoszczyznę bez rozmrażania i gotować ok 5 minut.
    7. Po tym czasie do bulionu z warzywami dodać żołądki, wrzucić koncentrat, majeranek i poddusić wszystko razem jeszcze ok 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.
    Podawać z ziemniakami. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować