Gulasz z biodrówki

4.99 (173 ocen)

Mięso jest kruche i delikatne :)

Składniki:

  • 0,75 kg biodrówki
    3 marchewki
    0,25 kg pieczarek
    3-4 łyżki kukurydzy z puszki
    1 cebula
    sól, pieprz,
    liść laurowy, ziele angielskie
    olej, ocet jabłkowy
    1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.99 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z biodrówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zamarynowane mięso 1. Z mięsa wykroić kość i pokroić w dużą kostkę, obsypać przyprawami, skropić olejem i octem. Odstawić do lodówki.
  • Mięso z marchewką 2. Mięso wrzucić na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać posiekaną w piórka cebulę, podsmażyć, zalać gorącą wodą, wrzucić pokrojoną w plasterki marchewkę i dusić do miękkości mięsa. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i kukurydzę. Doprawić do smaku. Mąkę wymieszać z wodą i wlać do mięsa. gotować jeszcze 5 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować