Gulasz z czerwonej fasoli

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Kolorowy gulasz z czerwoną fasolą o lekko pikantnym smaku przypadnie do gustu nie jednej osobie.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
    2 laski kiełbasy śląskiej
    1 duża cebula
    1 papryka czerwona (mała)
    4 ogórki korniszony
    5 małych pieczarek
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    kukurydza konserwowa około 3 łyżek
    2 łyżki oleju
    sól i pieprz
    ostra papryka
    przyprawa do dań z fasoli
    woda
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Gdy cebula jest już miękka podlewamy wszystko wodą, dodajemy paprykę i ogórki pokrojone w drobną kostkę, pieczarki na ósemki, liść i ziele angielskie. Wszystko dusimy około 5 minut.
  • 2. Fasolę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, dorzucamy razem z kukurydzą do całości. Dolewamy wody tak aby wszystkie składniki zostały nią zalane, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami. Danie dusimy jeszcze chwilę aby smaki się połączyły uważając, aby składniki się nie rozgotowały(do 10 minut). Nasza fasolka musi mieć lekko pikantny smak.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować