Gulasz z drobiowych żołądków i serc

4.46 (186 ocen)

  • 60 min

obiad dla 4 osobowj rodzin

  • 60 min

Składniki:

  • 600 g żołądków i serc
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    listek laurowy
    kilka ziaren ziela angielskiego
    2 papryki pomidorowe
    200 g brukselki
    tłuszcz do smażenia
    oregano
    szczypta lubczyku
    1 łyżka smalcu
    1 łyżka mąki

Wystaw ocenę:

4.46 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z drobiowych żołądków i serc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Żołądki i serca umyć, zalać wodą , dodać marchew, pół cebuli, pietruszkę, listek laurowy i ziele angielskie. Ugotować do miękkości. Wyjąć warzywa i podroby, przestudzić. Pokroić marchewkę i pietruszkę w kostkę, drobno na plasterki pokroić wszystkie podroby. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz , włożyć pokrojoną cebulę, podsmażyć chwilę, dodać mięso i warzywa, paprykę pokroić w kostkę, brukselkę , podlać rosołem z gotowania podrobów. ok 1 szklankę, dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem przez ok 20 min.
    Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę lub podprawić mąką rozrobioną w rosole,
    Podawać z ziemniakami z wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować