Gulasz z grzybami i kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Mięso pokroić w kostkę, paprykę i cebulę w drobniejszą kosteczkę.
Grzyby włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować (ok 10 min) odcedzić i pokroić na drobniejsze kawałeczki. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę i drobno posiekany czosnek, podsmażyć chwilę po czym dodać mięso, smażyć aż do odparowania płynów, dodać przyprawy, paprykę i grzyby, podlać rosołem i dusić ok 30 min pod przykryciem. Pod koniec dodać soczewicę do zagęszczenia gulaszu.
Pogotować jeszcze ok 10 min. W razie potrzeby podlać wodą.
Kaszę ugotować z dodatkiem soli i pieprzu w 2 szkl wody. Przykryć i pozostawić tak ok pół godziny.
Komentarze