Gulasz z indyka i grzybów

4.47 (178 ocen)

  • 30 min

Aromatyczny gulasz z udziałem leśnych grzybów i kęsami indyka. Szybki, prosty, bardzo kremowy, idealnie pasuje tu kasza jęczmienna czy gryczana.

  • 30 min

Składniki:

  • 600 g piersi z indyka
    2 łyżeczki mielonej kolendry
    1 łyżka cząbru
    sól, pieprz
    olej rzepakowy

    600 g obgotowanych grzybów leśnych
    1 szklanka wywaru spod gotowania grzybów
    1 biała cebula
    1 czerwona cebula
    3 łyżki masła
    kilka gałązek tymianku
    2-3 łyżki crème fraîche
Wystaw ocenę:

4.47 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z indyka i grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kęsy indyka 1. Pierś indyka pokrój w małe kęsy. Dopraw kolendrą, cząbrem, solą i pieprzem. Obsmaż na oleju. Odłóż na talerz.
  • Gulasz z grzybami i indykiem 2. Cebulę poszatkuj w pióra. Na patelnię po indyku daj masło, wrzuć cebulę i podsmaż, aż się lekko zabrązowi. Dodaj grzyby i smaż razem z 5 minut. Wrzuć też kęsy indyka, wlej wywar z grzybów i duś z 10 minut. Na sam koniec wrzuć listki tymianku i dodaj crème fraîche. Dopraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Indyk Śmietana Pierś z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować