Gulasz z indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z indyka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Posypać przyprawami i odstawić na chwilę. W tym czasie obrać marchew, pietruszkę, seler i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę.
2.Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić, dodać mięso i smażyć na rumiano. Wlać 1,5 szklanki wody i dusisz około 20 minut.
3.Następnie dodać warzywa i dusić kolejne 20 minut. Podlewając wodą co jakiś czas i mieszając.
4.Po tym czasie zagęścić sos wodą rozmieszaną z mąką. Wymieszać i zagotować. Doprawić jeśli trzeba solą i pieprzem.
Porady
Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami i ulubioną surówką.
Komentarze