Gulasz z indyka z warzywami

5 (149 ocen)

  • 60 min

pyszny gulasz drobiowy idealny dla dzieci z dodatkiem potartych warzyw

  • 60 min

Składniki:

  • - 400 g piersi z indyka
    - 1 cebula
    - 2 marchewki
    - 1 pietruszka korzeń
    - kawałek selera
    - sól ziołowa, pieprz
    - papryka słodka
    - olej do smażenia

    sos:
    - 100 ml wody
    - 1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso z indyka 1. Pierś z indyka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Posypać przyprawami i odstawić na chwilę. W tym czasie obrać marchew, pietruszkę, seler i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę.
  • mięso 2. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić, dodać mięso i smażyć na rumiano. Wlać 1,5 szklanki wody i dusisz około 20 minut.
  • mięso z warzywami 3. Następnie dodać warzywa i dusić kolejne 20 minut. Podlewając wodą co jakiś czas i mieszając.
  • mięso 4. Po tym czasie zagęścić sos wodą rozmieszaną z mąką. Wymieszać i zagotować. Doprawić jeśli trzeba solą i pieprzem.

Porady

Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami i ulubioną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować