gulasz z indyka z cukinią

4.5 (181 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Syte danie obiadowe z chudego mięska i dużą ilością warzyw oraz kaszą. Wystarczy za cały obiad

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa gulaszowego z indyka
    1 żółta cukinia
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    1/2 szklanki groszku
    szczypiorek
    ziele angielskie
    liście laurowe
    sol, pieprz
    słodka papryka
    1 szklanka kaszy jęczmiennej
    2-3 łyżki śmietany
    2 łyżki tłuszczu
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z indyka z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, pokroić na kostki. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną cebulę i mięso, obsmażyć na złoto. Dodać liście laurowe i ziela i dusić pod przykryciem pół godziny, jeśli trzeba podlać ciepłą wodą.
  • 2. Cukinię i paprykę pokroić na mniejsze kawałki i razem z groszkiem dodać do mięsa. Przyprawić pieprzem i papryką, dusić kwadrans po czym zabielić śmietaną. Kaszę ugotować na sypko i podawać z gulaszem. Posypać szczypiorkiem.

Porady

do dania można dodać mrożony groszek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować