Gulasz z karczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić smalec i podsmażyć mięso.
2.Cebule obrać, pokroić w piórka dodać do podsmażonego mięsa, posypać pieprzem cayenne oraz papryką słodka, podsmażyć.
3.Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Dodać do mięs i podsmażyć.
4.Do podsmażonego mięsa ,cebuli i pieczarek dodać koncentrat, dokładnie wymieszać i chwilkę smażyć.
5.Gdy koncentrat się z karmelizuje, wlać tyle gorącej wody aby przykryło mięso, dodać rozmaryn, przyprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości pod przykryciem.
6.Gdy mięso będzie miękkie, wlać śmietanę i gotować do zredukowania sosu. Jeśli trzeba to przyprawić jeszcze do smaku.
Komentarze