Gulasz z karczku

4.49 (201 ocen)

Gulasz z karczku który pasuje do ziemniaków, makaronu, klusek, kasz.. idealny do polania placków ziemniaczanych. Pyszny i szybki, polecam!

Składniki:

  • 0,7 kg karczku
    2 cebule
    20 dag pieczarek
    150 g koncentratu pomidorowego
    1 łyżka smalcu
    3 ząbki czosnku
    100 ml śmietany 30%
    rozmaryn
    pieprz cayenne
    papryka słodka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Gulasz z karczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podsmażanie mięsa 1. Karczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić smalec i podsmażyć mięso.
  • podsmażanie cebuli 2. Cebule obrać, pokroić w piórka dodać do podsmażonego mięsa, posypać pieprzem cayenne oraz papryką słodka, podsmażyć.
  • Dodanie pieczarek 3. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Dodać do mięs i podsmażyć.
  • Dodanie koncentratu 4. Do podsmażonego mięsa ,cebuli i pieczarek dodać koncentrat, dokładnie wymieszać i chwilkę smażyć.
  • Dolanie wody 5. Gdy koncentrat się z karmelizuje, wlać tyle gorącej wody aby przykryło mięso, dodać rozmaryn, przyprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości pod przykryciem.
  • Gotowa potrawa 6. Gdy mięso będzie miękkie, wlać śmietanę i gotować do zredukowania sosu. Jeśli trzeba to przyprawić jeszcze do smaku.
  • Smacznego! 7. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Wieprzowina Pieczarki Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować